Over mij

Amy van den Broeck

Als online psycholoog
help ik wereldburgers hun weg weer te vinden
vanuit mijn psychologische achtergrond
en eigen reiservaring

Opleiding en ervaring

Ik ben Amy, geboren in 1986. Ik studeerde (Klinische en Gezondheids)psychologie aan de Universiteit Utrecht, waarna ik als psycholoog (MSc) werkte bij een klinisch centrum dat online hulpverlening aanbiedt via telefoon, chat en email. Ik hielp mensen met depressie en zelfmoordgedachten. 

Omdat ik goede ervaringen heb met online therapie, en omdat dit effectief blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, bied ik nu zelf laagdrempelige, online psychologische begeleiding. Daarnaast werk ik parttime voor een andere online psychologenpraktijk in Nederland.

Wat deed ik nog meer?

Ook deed ik ervaring op als psycholoog in een ziekenhuis, waarbij ik mensen hielp met seksuele problemen en angst. Omdat ik in het verleden een opleiding deed tot Verloskundige kon ik mijn medische kennis rondom Gynaecologie en Verloskunde goed inzetten.

Tijdens mijn reisjaren verdiepte ik me in Vipassana meditatie en mindfulness. Gedurende 2 jaar beoefende ik Vipassana in boeddhistische kloosters in India, Indonesië, Maleisië en de Filipijnen. Ook ontmoette ik veel medereizigers en expats onderweg. Ik leerde veel over de emotionele problemen waar zij  doorgaans mee worstelen. En zelf ervoer ik ook emotionele klachten door de levensstijl. Door deze ervaringen kan ik andere reizigers en expats die in een moeilijke fase komen zo goed helpen. 

Cursussen en verdieping

ACT – Acceptance and Commitment Therapy

Evidence based behandelmethode dat je leert omgaan met psychische problemen door je psychologische flexibiliteit te verhogen (veerkracht) en te leren stilstaan bij wat je écht belangrijk vindt in je leven (waarden).

CGT – Cognitieve Gedragstherapie

Evidence based behandelmethode die klachten vermindert door het onderzoeken van je gedachten, gevoelens en gedrag.

Mindfulness

Aandachtsoefening om in het hier en nu te leren zijn.

Vipassana meditatie

Inzichtmeditatie – observeren van lichamelijke en geestelijke gewaarwordingen zoals het is op dit moment.

Online hulpverlening

Specifieke vaardigheden voor online gespreksvoering. 

Focusing

Lichaamsgericht zelfonderzoek: onderzoeken van signalen en betekenis.

Mijn verhaal

Ik ben iemand met een warm en rustig karakter. Met passie voor de psychologie heb ik mooie ervaringen opgedaan. Ook ben ik iemand die graag onderweg is. Vandaar dat ik lange reizen maakte. Ik vond dan eenvoud, rust en inspiratie, maar ik ontwikkelde ook emotionele problemen door de levensstijl.

In India, Indonesië en Maleisië verdiepte ik me verder op spiritueel vlak. Hierdoor, en door het reizen, veranderde mijn leven en kijk op de westerse psychologie.

Terug in Nederland miste ik een bepaalde vrijheid en magie. Mijn werk als psycholoog was inhoudelijk fantastisch, maar een baan op kantoor past niet bij mij. Een leven met meer flexibiliteit en afwisseling geeft mij energie. Vandaar dat ik na enige tijd besloot om het roer om te gooien en nu werk op mijn eigen voorwaarden; waar en wanneer het mij goed past.

Wil jij ook naar jouw waarden leven? Loop je tegen emotionele problemen aan en wil je verandering? Ik kan je daarbij helpen.

Persoonlijk

Na een aantal mooie (en roerige) reisjaren, waarin ik vaak alleen op pad ging, heb ik mijn levenspartner ontmoet. Wij maakten samen een lange reis door Europa en hebben ons werk als digitale nomaden voortgezet.
Onderweg raakten wij in blijde verwachting. Sinds begin 2019 zijn wij met z’n drieën. Omdat ons leven nu in het teken staat van ouderschap, werken met passie en naar onze dromen blijven toe bewegen, werken wij momenteel voornamelijk vanuit Nederland, met een basis op een mooie alternatieve, landelijke plek. Vanuit hier help ik andere wereldburgers hun draai weer te vinden middels online consulten met mensen over de hele wereld.

Volg mij via

Anderen over mij

“Amy heeft een zachtaardige en rustige uitstraling. Ze kan goed luisteren zonder te oordelen. Ik voelde me gehoord in onze gesprekken.”

“Ik vond het fijn dat Amy zelf ook veel reiservaring heeft. Daardoor had ik het gevoel dat ze mij echt begreep bij wat ik voelde.”

“De gesprekken waren helemaal niet zwaar of diepgravend in het verleden. Juist inzichtelijk en gericht op waar je naartoe wil in je leven.”

OVER

Amy van den Broeck
Online Psycholoog


Psycholoog op Reis

Online begeleiding voor reizigers
digitale nomaden, expats
KvK 70406413
AGB code 94106884

Vestigingsadres
Grotestraat 71
5836 AC Sambeek
Nederland

CONTACT

whatsapp

+316 51044613

Stuur direct een app of voicebericht

i

LINKS

VEILIG ONLINE BETALEN

VOLG MIJ

IN DE MEDIA

Intermediair